Kära konstälskare!

Årets KONSTRUNDA i september är inställd. Minnesutställning med verk av Ingvar Lindstén ersätter konstrundan.

Åtvidabergs konstförening har under många år haft som tradition att anordna en konstrunda med samlingsutställning och öppna ateljéer. Uppskattad av både konstnärer och besökare.

Året 2020 påverkades av den pågående pandemin och vår förhoppning var att kunna genomföra konstrundan i september istället för under den brukliga perioden, Kristi Himmelsfärdshelgen.

Tyvärr konstaterade vi i styrelsen att problemen, som uppstår för att följa FHM rekommendationer, gjorde det omöjligt genomföra Konstrundan.

Medlemmen Lars-Arne Paulsson blev kontaktad av släktingar till Ingvar Lindstén, en i Åtvidaberg välkänd konstnär och guldsmed. Ingvar avled nyligen och efterlämnade många tavlor och föreningen har nu fått möjlighet att göra en retrospektiv utställning, av hans tavlor.

MUMS-lokalen är bokad veckorna 37- 38 i september 2020. Föreningen planerar hur vi ska kunna genomföra en konstutställning samtidigt som vi följer FHM allmänna råd.

Åtvidabergs konstförening har också för avsikt att tillsammans med en del av Ingvar Lindsténs konst och eget konstlager samt ev nytillkomna skänkta konstverk skapa ett konstlotteri till hösten 2020.

Ett samhälle utan kulturliv, konstupplevelser, teater, idrott och sportevenemang av olika slag är ett fattigt samhälle. Vi i konstföreningen vill och upplever att vårt arbete bidrar till ett levande Åtvidaberg.

Väl mött i höst!


Åtvidaberg 5 juli 2020


Styrelsen Åtvidabergs konstförening// Britta Augander

Hitta din konstnär

Kontakta oss

Åtvidabergs konstförening

info@atvidskonst.se

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon

© 2020 Åtvidabergs konstförening

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now